Munkaügyi szaktanácsadás

Munkaügyi szakértőre van szüksége?

Kérje tanácsadóink segítségét!

Társaságunk havonta mintegy 15.000 munkavállaló foglalkoztatásához nyújt szakmai segítséget. Mi értjük és ismerjük az Önöknél felmerülő kérdéseket, nem a konzultáción olvassuk először a jogszabály szövegét. Szakértőink munkaügyi specialisták, akik a jogszerű működés keretei között elérhető leghatékonyabb megoldást keresik meg Önnek.

Főbb tanácsadási területeink

◊ Munkarendek kialakítása, munkaidő optimalizálás
A munkaidő szervezés a munkaügyi működés egyik legbonyolultabb, de legfontosabb része. A konkrét szervezeti igények figyelembevételével dolgozzuk ki a munkaidő-felhasználás leghatékonyabb formáit, a jogi lehetőségek keretein belül maradva. Ezzel nem csak a munkaügyi bírság veszélye kerülhető el, de akár jelentős bérköltség is megtakarítható.
Kollektív megállapodások előkészítése
A szakszervezettel kötött kollektív szerződés, vagy az üzemi tanáccsal létrejött üzemi megállapodás óriási lehetőségeket rejt. Ne valami régről örökölt felesleges dokumentumot lásson benne, hanem lehetőséget cége munkaügyi működésének forradalmasítására! (Bővebben: itt.) Segítséget nyújtunk a megállapodások megkötéséhez, a szakmai tartalom kidolgozásához és az érdekképviseletekkel való tárgyaláshoz is. Ha már van kollektív megállapodásuk, tanácsadóink javaslatot dolgoznak ki aktualizálására, hatékonyabbá tételére. A felek közös felkérésére közvetítőként járunk el a kollektív munkaügyi viták feloldásában.
◊ Díjazási rendszer kialakítása
Biztos benne, hogy munkavállalói mindig minden jogos járandóságukat, pótlékukat megkapják? És hogy feleslegesen sem fizet? Segítünk a belső előmeneteli és teljesítményértékelési rendszer, valamint a díjazási struktúra kialakításában, átdolgozásában.
◊ Munkaügyi audit
Ha évek óta ugyanazokat a szerződés-mintákat használják, vagy régóta nem vizsgáltatták felül munkaügyi működésüket, akkor érdemes egy teljes munkaügyi auditot kérni. Az átvilágítás lehet átfogó, vagy koncentrálhat az Ön által kiválasztott, stratégiai fontosságú területekre. Célunk a konkrét szervezet gyakorlatába átültethető folyamatok kidolgozása.
◊ Iratminták elkészítése
A mindennapi munkaügyi működéshez nélkülözhetetlen sablon-dokumentumok elkészítése, a munkavállaló beléptetésétől a munkaviszony megszűnését követő elszámolásig. Az iratmintákat a tömeges használatra alkalmas módon, sablonszerűen készítjük el, de úgy, hogy a megrendelő egyedi szervezeti igényeinek megfeleljenek.
Az ügyvédi törvény hatálya alá tartozó szolgáltatásokat (pl. munkaügyi peres képviselet) partner ügyvédi irodánkon keresztül nyújtunk.
 

Biztonság, kötelezettségek nélkül

Kérje óradíjas keretszerződésünket, és tanácsadási szolgáltatásunkat bármikor igénybe veheti. Kérdéseire rövid vállalási határidővel válaszolunk, az Ön kérésére személyes egyeztetés keretében is. Ön csak a megrendelt feladatokért fizet, nincs rendelkezésre állási díj!
Ha rendszeresen szüksége van szakmai támogatásunkra, az átalánydíjas tanácsadást ajánljuk.

 

Szeretné személyesen felvenni velünk a kapcsolatot?

Itt írja meg kérdéseit és elérhetőségét!