HR Outsourcing

Bízza ránk vállalata belső emberi erőforrás menedzsment folyamatainak (vagy azok egy részének) rendszeres működtetését!

Ennek nagy előnye, hogy ezáltal a saját szolgáltatására, fő tevékenységére tud összpontosítani, miközben mi menedzseljük a személyzeti folyamatokat. E szolgáltatás további előnye, hogy TANDEM alapkoncepciónknak megfelelően a vállalat napi működtetése során is komplex szemléletet érvényesítünk, amivel a hatékonyság maximalizálható, az esetleges hibás működés esélye minimálisra csökkenthető, miközben az emberközpontúság teljes mértékben teret kap és érvényesül. E szolgáltatás keretei között elvégezzük:

◊ Folyamatos munkajogi háttértámogatás

Már egy 20-30 munkavállalót foglalkoztató szervezetben is mindennaposak a munkajogi problémák, legyen szó a létszám biztosításáról, munkaidő-szervezésről, bérezési kérdésekről, vagy fegyelmi és kártérítési ügyekről. Szakértőink folyamatos, naprakész támogatást nyújtanak a rutinfeladatok intézésétől az összetett szakkérdések megoldásáig.

◊ Toborzási, kiválasztási rendszer kialakítása, menedzselése és karbantartása

A megbízó számára folyamatosan biztosítjuk az adott pozíciókra a legoptimálisabb hirdetési felületek megkeresését; a hirdetések feladását és menedzselését; a pályázati anyagok szűrését; munkapszichológus bevonásával az interjúk lebonyolítását, illetve a megfelelő pszichológiai tesztek és értékelő központ – Assessment Center (AC) – összeállítását, majd javaslatot teszünk a legmegfelelőbb jelöltekre.

◊ Munkakörelemzés, munkaköri leírások összeállítása, karbantartása

A munkajogi és a HR szempontok együttes figyelembe vételével optimalizáljuk a szervezeti felépítést és összetételt, stratégiai javaslatot teszünk az állomány összetételére vonatkozóan. Elvégezzük a munkakörök elemzését a lehető legoptimálisabb szervezeti felépítés biztosítása érdekében, majd elvégezzük az ehhez kapcsolódó adminisztrációt is. Biztosítjuk a folyamatos karbantartást és felülvizsgálatot is.

◊ Képzési és tréning igényfelmérés, illetve – témától függően – ezek rendszeres megszervezése és megtartása

Időről időre elvégezzük a képzési igényfelmérést, összeállítjuk a képzési tematikákat, megszervezzük és lebonyolítjuk a képzéseket. A képzések eredménye alapján személyes és szervezeti fejlesztési javaslatot fogalmazunk meg.

◊ Munkavédelmi szakfeladatok menedzselése

Kidolgozzuk a munkavédelmi oktatás tematikáját, megszervezzük és lebonyolítjuk a munkavédelmi oktatást. Elkészítjük a kockázatértékelést, javaslatot teszünk a munkavédelmi szabályzat tartalmára. Munkabaleset esetén közreműködünk annak kivizsgálásában, a tanulságok alapján javaslatokat fogalmazunk meg a munkavédelmi működés alakítására.

◊ Együttműködés az üzemi tanáccsal, szakszervezettel (érdekegyeztetés)

Folyamatosan kapcsolatot tartunk a munkavállalói érdekképviseletekkel, a megrendelő által meghatározott és folyamatosan egyeztetett mandátumnak megfelelően. A megrendelő képviseletében részt veszünk az érdekképviselettel való konzultációban, olyan kiemelt kérdésekben is, mint a kollektív szerződés újratárgyalása, bértárgyalások, vagy a sztrájkot megelőző egyeztetés. A felek közös felkérése esetén független, külső félként segítséget nyújtunk a kollektív munkaügyi viták feloldásában.