Személyzeti tanácsadás

Munkaügyi szakértőre van szüksége?

Kérje tanácsadóink segítségét!

E szolgáltatás keretei között megbízónk szervezetének működésébe időszakosan kapcsolódunk be, majd a fejlesztési folyamat lezártával átadjuk a szükséges információkat és a know-how-t, amelyeknek birtokában megbízónk a jövőben önállóan alkalmazza az általunk kidolgozott rendszert. A fejlesztési folyamat a teljes vállalati humán stratégia kialakításától az egyes részterületek tökéletesítésére is irányulhat.

Munkarendek kialakítása, munkaidő optimalizálása, költséghatékony munkaszervezés

A munkaidő szervezés rendszerének áttekintése, a szabálytalan vagy célszerűtlen gyakorlatok kiszűrése. A konkrét szervezeti igények figyelembevételével dolgozzuk ki a munkaidő-felhasználás leghatékonyabb formáit, a jogi lehetőségek keretein belül maradva. Ezzel nem csak a munkaügyi bírság veszélye kerülhető el, de akár jelentős bérköltség is megtakarítható.

Belső előmeneteli, teljesítményértékelési, díjazási rendszer kialakítása

A szervezet karriermenedzsment rendszerének kialakítása, melyre alapozva javaslatot teszünk a belső előmeneteli és teljesítményértékelési rendszer, valamint a díjazási struktúra kialakítására.

Toborzási-kiválasztási rendszer kialakítása és bevezetése

Segítünk megtalálni az adott pozícióhoz szükséges legoptimálisabb hirdetési felületeket. Munkapszichológus bevonásával szakmai támogatást nyújtunk a hirdetések menedzseléséhez; a pályázati anyagok szűréséhez; az interjúk lebonyolításához, illetve a megfelelő pszichológiai tesztek és értékelő központ – Assessment Center (AC) összeállításához. Igény esetén javaslatot teszünk a legmegfelelőbb jelöltekre.

Munkaügyi audit

A szervezet teljes munkaügyi működésének, vagy a megrendelő által kiválasztott, stratégiai fontosságú területek komplex szempontú áttekintése. A TANDEM szemléletnek megfelelően a munkaügyi, HR és munkajogi szempontok egyidejű alkalmazásával segítünk a szabályos és hatékony munkaügyi működés megvalósításához. Nem elégszünk meg a jogszabályoknak megfelelő megoldások ismertetésével, hanem olyan rendszereket dolgozunk ki, amelyek valóban átültethetőek a megrendelő gyakorlatába.

Foglalkoztatáshoz kapcsolódó iratminták elkészítése, a szervezeti igényeknek megfelelően

A mindennapi munkaügyi működéshez nélkülözhetetlen sablon-dokumentumok elkészítése, a munkavállaló beléptetésétől a munkaviszony megszűnését követő elszámolásig. Az iratmintákat a tömeges használatra alkalmas módon, sablonszerűen készítjük el, de úgy, hogy a megrendelő egyedi szervezeti igényeinek megfeleljenek.

Munkáltatói szabályzatok, kollektív szerződések, üzemi megállapodások egyeztetése, elkészítése

A szervezet megismerése alapján a munkaügyi működés sarokköveit jelentő belső szabályzatok kialakításához nyújtunk segítséget, amely a meglévő dokumentumok felülvizsgálatától a teljes szabályzati rendszer kialakításáig terjedhet. Igény szerint szakmai támogatást nyújtunk a szabályzatok munkavállalói képviselőkkel való egyeztetéséhez, illetve kollektív megállapodások felülvizsgálatához, újratárgyalásához, megkötéséhez.
Az adott beavatkozási ponton a TANDEM-koncepciónak megfelelően egy időben érvényesítjük a munkaügyi, a HR és a munkajogi szempontokat.