TANDEM koncepció

Bizonyára emlékszik a kedves Látogató, amikor megtanult biciklizni. Az sem egyszerű dolog, hogy két keréken kell egyensúlyozni; de még izgalmasabb az egész, ha nem egyedül, hanem egy TANDEM kerékpáron másod-, esetleg harmadmagunkkal együtt kell haladnunk! Ugye mennyivel nagyobb a hibázás lehetősége? A tandemen az egyensúlyunk akkor lesz igazán jó, ha mindenki egyszerre mozdul. Ha pedig együtt, egyszerre tekerünk, akkor ezzel gyorsabban is haladunk előre!

A szervezetek munkaügyi működése olyan, mint egy tandem kerékpár. Éppen emiatt egy szervezet humánpolitikai működtetése során kevés, ha egyetlen szempontnak próbálunk megfelelni. Ha ugyanis csak a munkajogi, csak a munkavédelmi vagy csak a HR szempontokat próbáljuk érvényesíteni, annak bizony a tandem kerékpár lassulása, esetleg felborulása lesz a vége. Éppen ezért munkánk során fő célunk, hogy ezeket a szempontokat egyszerre érvényesítsük, és komplex, minőségi szakmai szolgáltatásokkal álljunk ügyfeleink rendelkezésére.

Gondolatmenetünk újszerűnek számít a piacon, mi azonban azt valljuk és tapasztaljuk, hogy e gondolkozásmódot követve tud egy szervezet eredményes lenni. Miközben a koncepciót és a hozzá kapcsolódó módszertant folyamatosan fejlesztjük, célunk, hogy a TANDEM koncepció lényegét minél több ügyféllel megismertessük, támogatva ezzel vállalatuk sikeres működését.

És hogy mire szeretnénk ösztönözni azt, aki megtanul „TANDEMesen” gondolkodni?

Tudatos

Tanulja meg a folyamatokat nagyfokú tudatossággal kézben tartani, valamint azt, hogy bármiféle változtatás előtt szükséges az alapos és megfontolt tervezés!

 • Atipikus

Legyen nyitott arra, hogy meglássa az esetleges alternatívákat, az egyéni megoldásokat, a szervezet szempontjából a lehető legjobb megoldások megtalálása érdekében!

Naprakész

Folyamatosan változó világunkban a változások követése kulcsfontosságú. Tanuljon, képezze magát azért, hogy a legfrissebb tudás és információ birtokában a lehető legjobb döntéseket tudja meghozni!

 • Dinamikus

A lelkesedés, az energia és a tettre készség nem nélkülözhető. Nem elegendő egyszer kialakítani a legjobb megoldást, a folyamatosan változó körülményekkel együtt kell változnia a szervezetnek is.

Emberközpontú

A vállalat legfőbb értéke az ember, és a megfelelő emberi erőforrás hiányában egy szervezet sem tud hatékonyan működni. Értékelje megfelelően munkavállalóit!

 • Magabiztos

Ismerje meg erőforrásait, erősségeit! A legjobb eredmények biztosítása érdekében érdemes ezekre alapozni.